Arrangementer

Eksportnetværk: Strategi-workshop

Vordingborg Erhverv

Eksportnetværk inviterer til strategi-workshop i samarbejde med Udenrigsministeriet og Erhvervshus Sjælland.

Vores første møde i Eksportnetværket tydeliggjorde mulighederne, fordelene og udfordringerne med eksport. Og netop udfordringerne vil vi gerne hjælpe lokale virksomheder med at overkomme. Vi hjælper dig med at skabe succes med din virksomheds eksport!

 

Tid og sted:
Onsdag d. 10 februar 2021, kl. 8.00-11.00
Lokation annonceres snarest

Til workshoppen vil Helle Lyngberg, internationaliseringsrådgiver hos Udenrigsministeriet, og Steffen Leth Møller, forretningsudvikler hos Erhvervshus Sjælland, dele deres mangeårige erfaringer og viden om eksportstrategi. Vi afsætter tid til, at du kan fordybe dig med din virksomheds potentialer og udvikling af eksportstrategi i et forum, hvor du har direkte adgang til professionel vejledning og sparring. 

German-Danish Innovation

Til det første møde for Eksportnetværket præsenterede forretningsudvikler Steffen Leth Møller fra Erhvervshus Sjælland et nyt EU-projekt, der kan hjælpe virksomheder med at trænge ind på det tyske marked.

German-Danish Innovation (GDI) er et projekt, der skal styrke de deltagende virksomheders konkurrenceevne ved at øge de kommercielle transaktioner mellem region Sjælland og den østlige del af Schleswig-Holstein. Gennem GDI-projektet kan din virksomhed få viden om markedet på den anden side af grænsen og mulighed for at skabe et internationalt samarbejde om innovation og afsætning.

Helt konkret kan GDI-projektet være med til at tilpasse din virksomheds produkt eller service til det tyske marked. Projektet kan derudover også hjælpe til at få de rette godkendelser og tilladelse samt juridisk ekspertise.

Hvad får virksomhederne?

  • Workshops som giver konkret viden om det tyske marked, fx lovgivning og målgrupper.
  • Matchmaking med relevante tyske virksomheder i den østlige del af Schleswig-Holstein.
  • Et stærkt netværk med tyske eksperter, som kan bruges fremadrettet i virksomheden.
  • En strategi, der i løbet af en kort periode omdanner virksomhedens idéer til specifikke produkter, der kan introducere på det tyske marked.
  • Fokus på erhvervsøkonomiske udfordringer og muligheder i det attraktive erhvervsområde omkring Femern Bælt.
  • Konkret innovationssamarbejde med virksomheder, eksperter og vidensinstitutioner på den anden side af grænsen.

GDI-projektet består af både danske og tyske partnere, som samarbejder om at gøre virksomheders konkurrencedygtige på et nyt marked og øge samarbejdet mellem dansk og tysk erhverv.

 

Tilmeld dig her

Om Helle Lyngberg, internationaliseringsrådgiver ved Udenrigsministeriet

Helle er uddannet eksportingeniør og har mere end 20 års bred praktisk B2B-erfaring inden for internationalisering og afsætning af produkter og serviceydelser. Hun har praktisk erfaring fra de fleste brancher og har opbygget kompetencer gennem ledende eksportstillinger i større danske virksomheder og som konsulent, hvor hun har rådgivet, formidlet og eksekveret sine kunders internationaliseringstiltag og -strategier.

Helle har derfor en bred praktisk eksporterfaring fra mange forskellige industrier og markeder. Hun tager altid udgangspunkt i, hvordan produktet eller serviceydelsen kan tilføre værdi til det pågældende eksportmarked og kunder. Hun rådgiver derfor virksomheder i at skabe en succesfuld markedsintroduktion ved at tilpasse sig til markedets krav og behov.

For Helle er markedsviden nøglen til succes i eksport. Gennem 9 år har hun selv arbejdet med blandt andet nordiske markedet. Og med hendes arbejde inden for Udenrigsministeriet tager hun også udgangspunkt i den hjælp og de tilskudsmuligheder, som virksomheder kan få.

 

Tilmeld dig her

Har du spørgsmål?

Hvis du vil vide mere om eksportnetværk, så er du velkommen til at kontakte erhvervsservicechef Jens Damgaard på:

T: +45 28 18 09 12
E: jd@vordingborgerhverv.dk

Medarbejderfoto af Jens Damgaard