Baltic Sea
Offshore Hub
KLINTHOLM HAVN

Klintholm Havn er servicehavn for havvindmølleparkerne Baltic 2 og Kriegers Flak i Østersøen. Havnen er gennem flere år blevet udviklet og moderniseret, og lever i dag op til de forventninger og krav, der stilles i den blå energisektor til en moderne servicehavn for havvindmølleparker.

Der er der udarbejdet en udviklingsplan for Klintholm Havn, der beskriver den videre udvikling af området og havnens funktion som servicehavn for flere havvindmølle serviceoperatører. Udviklingplanen skal desuden sikre forholdene for erhvervs- og lystbådehavnen, udnytte erhvervsmulighederne samt forbedre turiskattraktionerne med blandt andet et nyt oplevelsesstrøg.

Klintholm Havn – servicehavn for Kriegers Flak og Baltic 2

Kriegers Flak havvindmøllepark er Skandinaviens største med 72 vindmøller. Den blev indviet 6. september 2021 og er i fuld drift. Den producerer grøn strøm til 600.000 danske husstande. Men Kriegers Flak er kun en ud af flere forventede havvindmølle-projekter, som skal være på Østersøen.

Klintholm Havn er yderst velegnet som servicehavn for havvindmølleparker i Østersøen og har plads til op til seks operatører. Det lokale erhvervsliv er i tæt samarbejde med Vattenfall og EnBW, der servicerer Kriegers Flak og Baltic 2 og der er oparbejdet en lokal erfaring, viden og knowhow, der kan udnyttes af yderligere serviceoperatører, der skal benytte Klintholm Havn i fremtiden.

Læs mere om Kriegers Flak havmøllepark

Kriegers Flak indvielse

Sådan skal Klintholm havn udvikle sig til Baltic Sea Offshore Hub

Erhvervsudviklingschef Thorsten Gregersen er ansvarlig for udviklingen af Klintholm Havn og Baltic Sea Offshore Hub.

Du kan derfor også se alt relevant materiale om udviklingsplanen for Klintholm Havn.

Se materiale fra Hvidbogen her

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til udviklingen på Klintholm Havn, så er du velkommen til at kontakte Thorsten Gregersen på:

T: +45 21 72 79 15
E: tmg@vordingborgerhverv.dk