NYHEDER opdaterer
dig om erhvervslivet
i Vordingborg Kommune

Sker der noget på afkørsel 41?

1. okt 2018 | Bygge og Anlæg, Vækst, Vordingborg Erhverv nyheder

Man ser det ikke lige, men der er gang i Business Park Vordingborg. Det er nu et år siden, at der blev taget initiativ til at få tilpasset lokalplanen på afkørsel 41, også kendt som Business Park Vordingborg ved Stensved i Vordingborg. Og det er gået stærkt lige siden og der er kommet ordentligt skub i tingene.

Der har været mange røster om den bare mark øst for motorvej E47 ved afkørsel 41, og det er da heller ikke lige til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men der er i den grad masser af aktivitet på den ellers lidt tomme brakmark.

Nu er 8 grunde solgt på de første to af tre etaper, og fem af grundejerne er i fuld gang med at projektere. Det vil sige, at de allerede er langt i planerne om hvad, hvordan og hvornår der skal bygges, og alle fem forventer at stå klar i sommeren 2019. Aktiviteterne vækker begejstring fra politisk side.

”Vi er utrolig glade for interessen for erhvervsområdet ved afkørsel 41, og samarbejdet med Vordingborg Erhverv, som står for salgsarbejdet og markedsføringen af grundene på afkørsel 41. Det er positivt at se den udvikling der har været især det seneste år, hvor en ny lokalplan giver mulighed for at gå i dialog med nye virksomheder.” fortæller Mikael Smed, borgmester i Vordingborg Kommune.

En af de helt nye grundejere er IONITY, som netop denne sommer har offentliggjort deres køb af grund ved Business Park Vordingborg. IONITY er et joint venture mellem blandt andre BMW Group og Volkswagen Group med Audi og Porsche, som arbejder for at udbrede et netværk for el-biler i Europa. Netop IONITY er særligt begejstrede for beliggenheden af erhvervsområdet, som er den første, ud af mange grunde, som selskabet skal købe i Europa, hvor deres plan er gennem de kommende to år at åbne 450 ladestationer. Det internationale firma er så glade for placeringen, at Business Park Vordingborg bliver stedet hvor IONITY vil anlægge et konceptsite, hvor nyeste koncepter og opdateringer i design vil blive lanceret – derudover vil IONITY arbejde på at udvide konceptet med en kiosk eller café i forbindelse med ladestationen.

Den første grundejer som har maskiner i gang i området er den lokale elektriker Lars Bang A/S, som længe har været aktiv for at udjævne og klargøre sin byggegrund, og det endda med bæredygtige metoder og i samarbejde med andre lokale entreprenører. En anden lokal grundejer har planer om at åbne bilvask tæt ved den grund hvor Shell åbner tankanlæg, til glæde for de mange pendlere, der kører forbi området hver dag.

Den sidste af de fem projekterende grundejere er en international trafikskabende virksomhed, som dog har valgt først at løfte sløret for sine planer senere på efteråret – De er langt i processen og forventer ligeledes at åbne i sommeren 2019.

Fredag den 12. oktober klokken 12.00 bliver der taget første spadestik på Bang A/S’ nye domicil, og du er også velkommen til at komme med.

Fem hurtige om Business Park Vordingborg

  1. Som følge af det seneste års salg, er der nu ved at være udsolgt på etape 1. Den første grund på etape 2 er endda også solgt, og derfor er der fuld gang i byggemodningen af etape 2. Planen for etape 2 er at åbne mulighed for at lokale vækstvirksomheder har plads til at etablere sig og vokse, på arealer med stor synlighed, samt at tiltrække virksomheder indenfor transport og logistik og virksomheder, der understøtter de lokale erhvervsmæssige styrkepositioner i kommunen.
  2. Der arbejdes på etablering af en pylon, som kan gøre området mere synligt fra motorvejen. Efter godkendelsesproces og dialog med Vejdirektoratet er der nu ved at blive indhentet tilbud på en pylon – som rejses samtidig med åbningen af områdets tre nye trafik-skabere. Pylonen bliver opført af kommunen, som også bliver de fremtidige ejere.
  3. Salget af erhvervsområdet ved afkørsel 41 varetages i et tæt samarbejde mellem Vordingborg Erhverv, som står for den opsøgende kontakt til potentielle købere og Vordingborg Kommunes afdeling for Salg og udlejning af kommunal jord, som tager sig af sagsbehandling og det formelle salg af grundene.
  4. Fra første kontakt til en mulig køber og til en bygning er rejst, er en lang proces. Processen består af flere forløb:
  • En indledende dialog med den enkelte køber, som varetages af Vordingborg Erhverv.
  • En intern proces hos den enkelte virksomhed, hvor der projekteres og planlægges byggeri.
  • En sagsbehandlingsproces i kommunen, hvor flere instanser skal i spil og hvor der blandt andet indhentes tilladelser til byggeriet.
  • Første spadestik inden byggeriet kan stå færdigt, typisk efter 8-12 måneder.
  1. Du kan læse mere om Business Park Vordingborg og få seneste nyt i udviklingen her på vores hjemmeside under Fremtidens Erhvervsområde.