De rette
ERHVERVSVILKÅR
for din virksomhed

En erhvervsvenlig kommune

Vordingborg Kommune arbejder aktivt på at skabe de bedste rammevilkår for at drive erhverv. Det gælder alt fra etablering, drift og udvikling af din virksomhed til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til kommunen. Vordingborg Erhverv arbejder tæt sammen med kommunen for at realisere projekter og initiativer for virksomheder i alle størrelser og alle brancher. Erhvervsammensætningen i Vordingborg Kommune er alsidig, og derfor er vores opgave så vidt muligt at tilgodese alle brancher, så virksomheder får de bedste vilkår for udvikling og vækst.  

Professionel og gratis vejledning til virksomheder

Alle virksomheder i Vordingborg Kommune kan få gratis vejledning hos Vordingborg Erhverv. Vores konsulenter har erfaring, faglig viden og motivation for at støtte og udvikle det lokale erhvervsliv, og vi står klar til at vejlede og sparre med dig om din virksomheds fremtid

Kontakt os i dag

Erhvervssammensætning i Vordingborg Kommune

Bygge og anlæg – det største område i Vordingborg kommune

Bygge- og anlægsområdet er det største i kommunen: Hver fjerde virksomhed og arbejdsplads findes inden for dette område.

Det betyder også, at der er mange virksomheder med stor ekspertise inden for de forskellige underbrancher af bygge og anlæg.

Bygge og anlæg er en branche med store muligheder i Vordingborg kommune. Når den nye Storstrømsbro skal bygges, og Femern-forbindelsen etableres, vil det give masser af arbejde til de lokale bygge- og anlægsvirksomheder.

Hos Vordingborg Erhverv er det målsætningen, at vores virksomheder får del i så mange opgaver som muligt. Derfor sørger vi for at skabe overblik og informerer interesserede virksomheder om relevante udbud.

Læs mere om vores arbejde med Bygge og anlæg.

Fødevarer – en vigtig branche

Fødevareområdet er også en vigtig branche, som står for en stor del af den private beskæftigelse. Der er primært tale om små landbrug, men der er også flere store godser i kommunen, som trækker den gennemsnitlige størrelse af bedrifterne op.

Transport – den tredjestørste branche

Transportområdet udgør den tredjestørste branche i Vordingborg kommune.

Fra 2013 til 2014 har der været et fald i virksomhedernes omsætning, men det er vores klare forventning, at der kun er tale om et midlertidigt udsving. Udviklingen snart vil vende på grund af at:

  • Vordingborg kommune har en unik placering i forhold til København og Tyskland
  • Der er gode forbindelser både mod nord og mod syd via motorvejen og jernbanen
  • Det nye erhvervsområde Business Park Vordingborg gør adgangen til motorvejen endnu bedre

Læs mere om erhvervsområdet Business Park Vordingborg.

Industri – en branche med store aktører

Industribranchen i Vordingborg kommune står for 13% af den private beskæftigelse. Det er mindre end landsgennemsnittet på 17%.

Hvis man tager udgangspunkt i Region Sjælland, er branchen generelt set blevet mindre med årene. Vordingborg kommune følger altså den overordnede tendens inden for regionen.

Det vil sige, at der ikke er så mange virksomheder inden for industrien. Til gengæld er de store og med mange medarbejdere – kageproducenten Bisca i Stege er et godt eksempel.

Også Insatech er et godt eksempel på en industrivirksomhed, der med store kunder både nationalt og internationalt har succes med sin produktion af avanceret udstyr inden for kalibrering og målinger. Læs vores artikel om Insatech her: Prisvindende nicheproduktion i Bårse.

Eksport – en god beliggenhed

Der er ca. 180 eksportvirksomheder i Vordingborg kommune. Eksportmulighederne er gode på grund af kommunens gode placering med nem adgang til det tyske marked. Alligevel har eksporten været lav i de senere år.

Vi forventer dog, at det ændrer sig nu. Etableringen af en forbindelse til Femern gør det nemt at sælge til det tyske marked, som er stort og i vækst. Vordingborg kommune er placeret meget centralt i forhold til at kunne eksportere til Tyskland, især på grund af det nye erhvervsområde Business Park Vordingborg ved afkørsel 41 klos op ad motorvejen.

Iværksætteri – et stort indsatsområde

Der bliver etableret ca. 120 nye virksomheder om året, for det meste inden for byggesektoren.  Det svarer til en etableringsrate på 6%.

Det er et tal, der ligger lidt under gennemsnittet, når man ser på Region Sjælland som helhed, men iværksætteri er et stort indsatsområde – det kommer blandt andet til udtryk i et netværk specielt for iværksættere og mindre virksomheder. Læs mere om MikroVirk.

Bolette Christensen Vordingborg Erhverv

Kontakt os i dag

Har du brug for vejledning til udvikling og vækst af din virksomhed? Eller overvejer du at flytte din virksomhed til Vordingborg Kommune? Vi står klar til at hjælpe. Kontakt direktør Bolette Christensen for at høre mere om, hvordan Vordingborg Erhverv kan assistere.

T: +45 40 64 89 23
E: bc@vordingborgerhverv.dk